Ik heb een ontslagbrief van mijn baas gekregen met een vaststellingsovereenkomst. Hij stelt voor om mijn vaste contract te beëindigen. In de overeenkomst staat dat het ontslag aan mij is te wijten. Dit terwijl in de brief staat dat mij geen verwijt wordt gemaakt. Moet ik tekenen?

Als u een vast contract heeft, geniet u ontslagbescherming. U moet niets. Mocht u het niet eens zijn met de reden van het ontslag en uw baan willen behouden, dan kunt u dat aan uw baas vertellen. Het is aan uw baas om u tot een akkoord te verleiden. Laat u dus niet onder druk zetten.

Ik raad u bovendien af om een vaststellingsovereenkomst te tekenen waarin u een verwijt wordt gemaakt. U brengt daarmee uw uitkeringsrechten in gevaar. Als aan u een verwijt wordt gemaakt dan zal het UWV u mogelijk als verwijtbaar werkloos zien en geen uitkering toekennen. U kunt op dit punt met uw baas in overleg gaan. Zeker ook omdat er iets anders in de brief staat.

Ik raad u in ieder geval aan om juridisch advies in te winnen voordat u een beëindigingsovereenkomst ondertekend.