Vanaf 01-04-2010 heb ik een baan. Kan mijn baas mij 31-03-2013 zonder reden ontslaan? Bij mijn functioneringsgesprek heeft hij nog gezegd dat ik in april 2013 een vast contract zou krijgen.

Als ik het goed begrijp hebt u een tijdelijk contract dat afloopt (indien u meer dan drie tijdelijke contracten hebt gehad kan dit anders zijn). Het staat de werkgever vrij om u wel of geen vast contract te bieden. Het contract loopt vanzelf af. Er is dus ook geen sprake van ontslag. De werkgever hoeft in beginsel niet vooraf op te zeggen, dat hoeft alleen als dat schriftelijk is bepaald. Wel is het zo dat mondelinge toezeggingen ook bindend zijn. Het probleem daarvan zit hem echter in de bewijslast. Alleen als u voldoende bewijs heeft (bijvoorbeeld mailwisseling, post, getuigen enzovoort) kunt u hier mogelijk iets mee.