Hoe hoog is mijn transitie vergoeding?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Het kan zijn dat uw situatie mogelijk in aanmerking komt voor een hogere vergoeding. Neem daarvoor contact op met ons.

Beschrijf hier uw situatie en ontvang antwoord op uw vraag

Werkloos

Werkloos na ontslag

U bent werkloos als u geen werk heeft, nadat uw arbeidsovereenkomst is geëindigd. U kunt ontslagen zijn, maar het kan ook zijn dat uw contract niet wordt verlengd, of als u zelf ontslag heeft genomen.  
Als u weet dat u ontslagen zult worden, dan kunt u al ander werk gaan zoeken. Ook kunt u nadenken over omscholing of verdere opleiding. Hebt u op dat moment nog geen ander werk gevonden, dan moet u zich inschrijven bij het UWV als werkzoekende. Het UWV kan u helpen weer een passende baan kunt vinden. Ook assisteert het UWV als u een eigen bedrijf wilt opzetten, terwijl gedurende een bepaalde periode ook een WW uitkering ontvangt.
 

Werkloos uitkering

Als u werkloos raakt brengt dit een grote mate van onzekerheid met zich mee. U verliest immers uw vaste inkomen, maar uw (woon)lasten blijven gelijk. Veel mensen maken zich daarom zorgen hoe zij hun rekeningen moeten betalen na hun ontslag. 
 
Om na uw ontslag te kunnen beschikken over inkomen moet u werk zoeken. Als u onverhoopt niet snel ander werk kunt vinden en werkloos raakt, dan heeft u een aantal mogelijkheden om uw verlies in inkomen deels op te vangen:
  • een ontslagvergoeding van uw werkgever;
  • een uitkering van het UWV;
  • een bijstandsuitkering;
  • deeltijd WW, oftewel zowel loon als een WW uitkering.

Het is ook mogelijk dat u recht hebt op een combinatie van bovenstaande mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een ontslagvergoeding krijgen van uw werkgever en daarnaast ook nog recht hebben op een uitkering. 

Ontslagen, wat nu?

Als u wordt ontslagen krijgt u hiervan schriftelijk bericht van uw werkgever. Om niet werkloos te raken is het verstandig zo spoedig mogelijk naar ander werk te gaan zoeken. Ondertussen kunt u met uw werkgever wellicht afspraken maken over de wijze van ontslag en een eventuele vergoeding. Zodra het contract eindigt en u nog geen werk heeft gevonden, dient u zich direct bij het UWV te melden als werkzoekende. Vervolgens krijgt u een eventueel een uitkering. Daarnaast zal het UWV u zo goed mogelijk begeleiden naar ander werk. U krijgt hiervoor eventueel een coach toegewezen en kunt wellicht cursussen of een opleiding volgen.

Ontslagen, geen WW en ook geen ontslagvergoeding?

Als blijkt dat u geen ontslagvergoeding krijgt en ook geen recht heeft op een uitkering via de WW, dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. In dat geval heeft u toch nog een minimaal inkomen om van te kunnen leven. Dit is uiteraard geen ideale oplossing. Wel is het een tijdelijke oplossing totdat u nieuwe inkomsten heeft gevonden.
 

Ontslag aanvechten

De juristen en advocaten van de Ontslagwinkel zullen u begeleiden tijdens deze onzekere tijd. Wij kunnen u helpen bij het aanvechten van uw ontslag. Verder zal voor u een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding worden vastgesteld. 
 

Juridisch advies ontslag, kosten

Meestal is de dienstverlening gratis omdat het vaak is verzekerd, of doordat uw werkgever de kosten zal vergoeden. De eerste adviezen en contacten zijn altijd zonder kosten. Neem daarom direct met ons contact op.

 

Suggesties

Ontslag wederzijds goedvinden
Ontslagvergoeding
Uitkering UWV
Kantonrechtersformule