Hoe hoog is mijn transitie vergoeding?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Het kan zijn dat uw situatie mogelijk in aanmerking komt voor een hogere vergoeding. Neem daarvoor contact op met ons.

Beschrijf hier uw situatie en ontvang antwoord op uw vraag

Juridisch advies bij ontslag

Ontslag aanvechten met juridische bijstand verlener

Als u niet vaker te maken heeft gehad met ontslag, dan is het absoluut aan te raden hulp te zoeken. Het ontslagrecht zit vol met termijnen en juridische valstrikken, waardoor u uzelf tekort doet als u geen juridische bijstand zoekt. Goede bijstand kan resulteren in het volgende resultaat:
  • Voorkomen dat het ontslag geldig wordt.
  • Terugplaatsing in de vorige functie.
  • Een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding.
  • Genoegdoening, in de vorm van het gelijk van de rechter.
  • Vergoeding van uw schade en de kosten van jurist of advocaat.

Arbeidsrecht jurist of advocaat. Wat is beter?

Een advocaat biedt meer waarborgen voor kwaliteit. Dit komt simpelweg doordat de opleiding veel zwaarder en langer is dan die voor een jurist. Ook zijn de advocaten onderworpen aan tuchtrecht en geschillenregelingen, hetgeen in het algemeen niet geldt voor juristen. Advocaten kunnen daarentegen duurder zijn, maar u dient dat af te wegen ten aanzien van het belang aan uw zijde om het maximaal haalbare te bereiken. 
 

Rechtshulp zoeken

Rechtshulp bij ontslag wordt door diverse partijen aangeboden, zoals door bureaus voor rechtsbijstand, rechtswinkels, juridische loketten, rechtsbijstandverzekeraars, juristen, advocaten en vakbonden. Door alle bomen is het bos niet meer te zien. Belangrijk is uiteindelijk welke persoon u uw belangen verder gaat behartigen. Het moet gaan om een persoon die voldoende ervaring heeft met het aanvechten van ontslag. Iedereen kan zichzelf voor jurist uitgeven, dus vraag naar zowel de kwalificaties, als naar de ervaring die de betreffende jurist heeft. Als u een persoon heeft gevonden, loop dan ook de vermeldingen na op de sociale netwerken, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter.   
 

Juridisch advies, kosten en baten

In het algemeen kan worden gesteld, dat de kosten van juridisch advies lager moeten liggen dan het mogelijke voordeel dat u kunt genieten van het advies. Als u met hulp van een adviseur of advocaat uw baan kunt behouden, dan is het voordeel evident als het gaat om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Maar als u een tijdelijk contract heeft dat binnenkort eindigt, dan is het vrijwel zeker zo dat u de kosten van juridisch advies beter kunt besparen. De aandacht en moeite kunt u dan beter besteden aan het vinden van ander werk, of een aanvullende scholing.  
 

Rechtsbijstandverzekering, bent u verzekerd?

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan moet u eerst kijken of ontslagrecht (arbeidsrecht) wel is verzekerd:
  • Staat arbeidrecht omschreven als een verzekerd rechtsgebied?
  • Heeft u wel tijdig de premies hebt betaald?
  • Het geschil met de werkgever moet zijn ontstaan, pas nadat u de verzekering heeft afgesloten. 
Als aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan, wil dat nog niet zeggen dat u vrij bent om een jurist of advocaat te benaderen en de kosten te declareren. De verzekeraar zal uw kosten alleen vergoeden, als deze zich voorafgaand akkoord heeft verklaard met het inschakelen van een jurist of advocaat. Om kosten te voorkomen, zal de verzekeraar meestal tot het uiterste gaan om geen derden te moeten inschakelen. Het liefst worden de eigen juristen ingezet.
 

Belt u ons voor advies 

Om een goede eerste indruk te krijgen van uw kansen op verweer tijdens ontslag, alsmede de hoogte van de ontslagvergoeding, is het aan te raden om ons te bellen op 0800-8226633 (gratis) of te mailen of via onderstaand contact formulier. Meestal is de dienstverlening gratis omdat het vaak is verzekerd, of doordat uw werkgever deze zal vergoeden. Graag helpen wij u verder.

Suggesties

Ontslag tijdens zwangerschapsverlof
Ontslagvergoeding
Dreigend ontslag
Juridisch advies