Hoe hoog is mijn transitie vergoeding?

Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Het kan zijn dat uw situatie mogelijk in aanmerking komt voor een hogere vergoeding. Neem daarvoor contact op met ons.

Beschrijf hier uw situatie en ontvang antwoord op uw vraag

Ontslag informatie

Informatie over ontslag is noodzakelijk om uzelf te verweren tegen onterecht ontslag. Als het uiteindelijk toch uitdraait op ontslag, dan is het volgende doel het bedingen van een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding. Alle informatie die onze juristen en advocaten u verstrekken is gratis, tenzij nadrukkelijk is bedongen dat u daarvoor iets moet betalen. 
 

Wat te doen bij ontslag

De belangrijkste tip is: niets tekenen en ook niet mondeling afspraken maken met uw werkgever. Ga eerst op zoek naar informatie om uit te zoeken of u succesvol verweer kunt voeren tegen onterecht ontslag. Een makkelijke manier om u voor te bereiden, is simpelweg ons te benaderen voor advies. Neem daarom direct met ons contact op via telefoon 0800-8226633, email of via onderstaand contact formulier.
 

Rechtshulp ontslag

Er zijn tal van soorten hulpverleners als u rechtshulp zoekt bij ontslag. Veel gemeenten hebben een Juridisch Loket, waar u terecht kunt. Vaak zult u vervolgens worden doorverwezen naar een jurist of advocaat. Het Juridisch Loket is niet gratis. U zult een eigen bijdrage moeten voldoen. Schakel niet uit paniek zomaar iemand in. Eerst moet duidelijk zijn wat de rechtshulp verlener gaat doen. Vervolgens moeten de kosten worden afgesproken. Vraag ook naar de kwalificaties en ervaring van de rechtshulp verlener.
 

Arbeidsrecht 

Laat u niet te snel verleiden door een ‘soepel’ aanbod van uw werkgever. U moet redelijk thuis zijn in het arbeidsrecht, om niet te veel kleerscheuren op te lopen. Als voorbeeld noem ik een medewerker die met zijn baas in goed vertrouwen een goede ontslagvergoeding had afgesproken van €50.000,-, maar vervolgens bleek de volgende ‘kat in de zak’ te zitten:
  • De afkoopsom bleek een bruto bedrag te zijn. De helft van het bedrag moest worden afgedragen aan inkomsten belasting.
  • De medewerker kreeg geen WW-uitkering, omdat hij ‘verwijtbaar werkloos’ was geworden. Hij viel ineens terug van een goed salaris naar een bijstand uitkering. 

Juridisch advies ontslag, kosten

Meestal is de dienstverlening gratis omdat het vaak is verzekerd, of doordat uw werkgever deze zal vergoeden. De eerste adviezen en contacten zijn altijd zonder kosten.